Midden-Drenthe verwelkomt Bartje

Midden-Drenthe verwelkomt reuze Bartje
Beeld krijgt plek langs A28 bij Leisurecentrum Poort van Beilen

Het beeld van Bartje blijft  in de gemeente Midden Drenthe. Dankzij goede samenwerking tussen de gemeente en eigenaren van Leisurecentrum Poort van Beilen kan Bartje een prominente plek krijgen bij Afslag 30 aan de A28 bij Beilen. Slechts een paar kilometer zuidelijker dan de vorige plek.

Selfiemakers
Reuze Bartje stond in het weiland van een boer langs de A28, maar moest vanwege te grote toeloop van met name selfiemakers verplaatst worden.

Culturele gemeente
De gemeente laat weten erg bij te zijn met de nieuw inwoner. Bartje hoort bij het historisch cultureel erfgoed van Drenthe. Midden-Drenthe is in 2019 en 2020 Culturele gemeente van Drenthe. Een dergelijk boegbeeld past daar heel goed bij.

Kleur
Bartje blijft nog even in zijn huidige kleur, maar op korte termijn komt er een prijsvraag om Bartjes definitieve kleur te bepalen. Iedereen uit de regio kan dan zijn of haar keuze kenbaar maken.

Selfies
Reuze Bartje zal dan ook nog steeds te zien zijn vanaf de snelweg, maar nu kunnen bezoekers en selfiemakers ongestoord en zonder gevaar het beeld bewonderen en zoveel selfies maken als hun batterij toelaat.

Poort van Beilen
In Leisurecentrum Poort van Beilen zijn nu wereldrestaurant Eetpark, Win Casino Beilen en fastfood restaurant  Big Snack gevestigd. Dit jaar wordt waarschijnlijk nog begonnen met een bowling en een Burger King restaurant om het bezoek nog completer te maken.
————————————————————
Einde persbericht, noot voor de redactie:
Donderdag 13 juni verwelkomt burgemeester Mieke Damsma reuze Bartje in Beilen. De pers is van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn. Tijd 16.30 uur, Locatie Domoweg 3, Beilen