Nieuw vrijetijdspark geeft entree Beilen facelift

Met de aanleg van een nieuw vrijetijdspark aan de Domoweg krijgt de entree van Beilen vanaf de A28 een andere aanblik. De gemeente Midden-Drenthe verwacht dat met het nieuwe amusementspark recreatiemogelijkheden en werkgelegenheid een impuls krijgen.

Het park gaat onder meer een family entertainment center, een amusementshal en diverse horecagelegenheden zoals een wegrestaurant en een fastfoodrestaurant omvatten. Centraal in het plan staat de discotheek LEF aan de Domoweg. Dit pand wordt verbouwd en de discotheek krijgt hierin een aangepaste opzet.

Kwaliteitsimpuls

Burgemeester J. Broertjes van de gemeente Midden-Drenthe noemt de herontwikkeling van de locatie aan de Domoweg ‘een kwaliteitsimpuls voor het gebied en de openbare ruimte.’ Voor de ontwikkeling van het plan heeft de gemeente op 1 maart 2011 een samenwerkingsovereenkomst ondertekend met Fundament Real Estate. Deze projectontwikkelaar gaat het vrijetijdspark realiseren en verhuren aan partijen op het gebied van horeca en amusement. In de overeenkomst is ook vastgelegd dat er in de amusementshal geen alcohol geschonken wordt en dat een leeftijdsgrens van 21 jaar wordt gehanteerd.

Bereikbaar

Volgens directeur P. Joosten van Fundament Real Estate is met de aanleg van het park een investering van circa 8,5 miljoen euro gemoeid. “De locatie is uitstekend bereikbaar vanaf de A28 en de Frieslandroute. We staan er borg voor dat we in het nieuwe complex uitsluitend gerenommeerde partijen huisvesten die elkaar kunnen versterken in dit concept”, aldus Joosten.

Oppervlakte

Hij hoopt voor de zomer te kunnen starten met de verbouwing en uitbreiding van het pand van de discotheek en de aanleg van het parkeerterrein. De bouw van de overige bedrijfsruimtes kan op z’n vroegst in het najaar beginnen. Het park krijgt een totale oppervlakte van circa 20.000 vierkante meter, inclusief parkeerplaatsen.

Verordening

Het college van B&W van Midden-Drenthe heeft een kansspelautomatenverordening vastgesteld die nodig is voor de vestiging van de amusementshal. De gemeenteraad buigt zich eind maart over deze verordening.